Зоран Живкович, който е бивш сръбски премиер и председател на

...
  Зоран Живкович, който е бивш сръбски премиер и председател на
Коментари Харесай

Сърби призовават Вучич да върне Василев у нас

 

 

Зоран Живкович, който е някогашен сръбски министър председател и ръководител на Нова партия, разгласи, че Сърбия пази българския предприемач Цветан Василев, на който е издадена алена бюлетина за арест от Интерпол, и отхвърля да го екстрадира в България, защото " финансира Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич и Сръбската социалистическа партия " на сръбския външен министър Ивица Дачич, оповестява сръбската медия Beta, представена от news.bg. Ако това се окаже правилно, ще излезе, че банкерът-беглец има пръст в нападките и хулите на Дачич против България, които зачестиха през последните месеци..

Припомня се, че българският основен прокурор Иван Гешев през вчерашния ден изиска подпомагане от институциите на Европейския съюз поради това, че Сърбия не дава отговор на настояването на България за екстрадиция на Василев от пет години и половина насам.

Василев е търсен от българските управляващи, тъй като е съден за заграбване, което докара до най-голямата банкова рецесия в страната, пишат сръбските медии, без да бъдат по-конкретни и да прецизират, че става въпрос за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), която беше благосъстоятелност на живеещия в Белград банкер.

" На Василев беше позволено да приватизира сръбската фабрика за стъкло в Парачин. И това не беше елементарна корупция и приватизация и нямаше да стане, в случай че не беше под закрилата на страната ", акцентира Живкович пред кореспонденти в сръбския парламент.

Той сподели фотоси на Василев и някогашния сръбски президент Томислав Николич, които са били направени, както твърди той, в деня, когато фабриката е била приватизирана.

" Николич освен стоеше до него, само че и разговаряше с Василев. Той му беше спонсор, а където е той, там е и (настоящият президент на Сърбия) Александър Вучич. Фабриката банкрутира, задълженията ѝ бяха опростени, а също по този начин си правеше фотоси с шефа на " Сърбиягаз " Душан Баятович (от Сръбската социалистическа партия) ", сподели Живкович.

Той прикани Вучич, " който дава отговор за всичко по света и във вселената ", да отговори на настояванията на българските правосъдни органи за изгонване на Цветан Василев в България. По думите му сходни събития изясняват за какво европейската интеграция на Сърбия е мудна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР